Instructor ORTANSA COSTEA

Bine Ați Venit!

Ma numesc Ortansa Costea, sunt instructor pilates si cred ca am una dintre cele mai frumoase si pline de satisfactii profesii. E o mare bucurie sa arati oamenilor cum cu putina munca pot ajunge la rezultate pe care nu le-au visat vreodata posibile. Am experimentat diverse forme de miscare, dar in nici una nu am gasit ceva atat de complex ca in Pilates, unde intr-o singura ora, fiecare parte din corpul meu este angajat, intarit si intins.

De cand am descoperit aceasta metoda, m-a cucerit total si am devenit dependenta pentru ca i-am cunoscut rezultatele incepand cu mine, apoi am vazut cum corpurile oamenilor se schimba spectaculos, cum exercitiile imbunatatesc calitatea vietii indiferent de varsta sau conditie fizica, am vazut cum durerea de spate care devenise conlocuitor se amelioreaza simtitor, insa totul este sa ai rabdare.

Este interesant cum oamenii trec prin viata invatand sa citeasca, invatand matematica sau diverse alte stiinte, dar nu si cum sa se miste eficient, sa-si cunoasca si cum sa traiasca mai bine in propriul corp.

Probabil ca alegerea denumirii studioului are legatura cu faptul ca am terminat Facultatea de Psihologie (atunci nu m-am gandit la asta, a fost primul cuvant care mi-a venit in minte), dar pentru mine, Pilates reprezinta o forma de terapie, este un pact cu transformarea in bine: m-a ajutat sa-mi descopar corpul, sa ma bucur de realizari, sa-mi inteleg limitele si sa fiu impacata cu asta; anul acesta am implinit 48 ani; sunt multumita de estetica, dar mai ales, functionalitatea corpului meu…si  exact acest lucru doresc sa ofer si cursantilor: o exceptionala stare de bine fizica si psihica!

Daca nu ati mai facut Pilates niciodata, incercati diferiti instructori calificati, fiecare profesor are ceva de oferit, vedeti ce se intampla in corpul si mintea dumneavoastra, recomand sa experimentati macar cateva sesiuni private, sa lucrati constant de 2 ori pe saptamana timp de cateva luni inainte sa trageti concluzii, sa lucrati mai multe sesiuni la saltea inainte de aparate, iar cand va este complicat, caci ati trecut printr-o zi grea, simtiti-va bine, fiti rabdatori cu dumneavoastra si centrati-va pe lucrurile care sunt cu adevarat importante in viata!

Pilates poate fi facut de oricine, dar nu este pentru toata lumea, gasiti miscarea ce va produce placere si continuati sa o faceti constant!

Prima scoala de pilates, BASI (Body of Arts and Science International) am finalizat-o in 2013 in Germania, la Munchen, cu Natascha Eyber, au urmat apoi Balance Body cu Taha Erpulat si nenumarate workshopuri cu profesori experimentati: Rael Isacowitz, Alan Herdman, Karen Klippinger, Brent Anderson, Lolita San Miguel, Madeline Black, Nora St. John, Brett Howard, Tom Mcook, Cara Reeser, Sidhu Anthony, Cathleen Murakami, Elizabeth Larkam, Gil Hedley, Kathy Corey, Jennifer Kries, Jeremy Laverdure, etc. Dupa aprofundarea cartilor fundamentale si parcurgerea a sute de ateliere imi este cert ca priceperea corpului este o calatorie lunga, dar atat de frumoasa, in care voi ramane o permanenta eleva.